Checklists


Ben je bekend met muziekrechten en wil je zelf controleren of je een goed contract hebt (aangeboden gekregen)? In de webshop vind je een checklist voor de overdracht of licentie van auteursrecht naar bijvoorbeeld een uitgever of naburig recht naar een artiest of platenlabel. Er staat ook een korte toelichting bij voor waar je aan moet denken en waar je op moet letten, mét links naar handige artikelen over deze onderdelen. In deze checklist wordt aandacht besteed aan de afzonderlijke contractsartikelen en -onderwerpen welke je zou moeten behandelen in je overeenkomst.

Zoek je iets wat minder uitgebreid is en vooral wat richting geeft over de te maken afspraken? De volgende partijen hebben handige, gratis checklists voor je opgesteld:

1. BAM popauteurs (artist friendly):

a. Auteur – uitgever
b. Manager – artiest
c. Label – artiest

2. NVPI / Kunstenbond / Ntb (artist friendly):

a. Licentieovereenkomsten
b. Aanbevelingen artiestenovereenkomsten
c. Distributie

3. BIMPRO

a. Streaming-afspraken

4. Nederlandse Muziek Uitgevers Vereniging / NMUV

a. Uitgavecontract

5. Kunsten ’92

a. Fair Practise Code

Muziekuitgever Songtrust heeft ook een webinar gegeven over waar je aan moet denken bij songwriting, auteursrecht en contracten:

5. AVG / GDPR Checklist voor privacy

ICTRecht heeft een handige checklist opgesteld waarbij je aan de hand van 5 stappen kan bepalen op welke manier de Algemene verordening gegevensbescherming voor jouw bedrijf van toepassing is en wat je moet regelen.

6. Maatwerk

Uiteraard bieden wij ook maatwerk aan. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te verkennen en een offerte aan te vragen.